Blogpagina

Icoon beoordeling

Doe de online workout voor rekenen, taal, studievaardigheden. Inclusief eindtoetstraining

Icoon onderwijs game

Ontwikkeld door onderwijskundigen en game professionals

Icoon prijs

Speciale aanbieding tijdens de lockdown! Nu 3 maanden voor €35,00

Weet jij hoe je kind het doet op school?

TopiaTrainer wordt ontwikkeld door een team van professionele game developers en ervaren onderwijskundigen. Charlotte Overeem (24) is een van onze onderwijskundigen, die een deel van de week voor groep 7 staat. Haar onderwijskundige achtergrond en ervaringen komen goed van pas bij TopiaTrainer. “Ik kan de koppeling maken tussen de praktijk en onze online eindtoetstrainer. Dat is enorm waardevol”, vindt Charlotte.

Goed presteren

Ze merkt dat ouders het allerliefste willen dat hun kind goed mee kan komen op school, zowel op sociaal als op cognitief gebied. Dit is iets wat met elkaar samenhangt, ook vinden ouders het belangrijk dat hun kind goed presteert. “Toch weten ouders in feite niet hoe hun kind het precies doet op school. Dat is waar alle tienminutengesprekken over gaan. Maar hoe leg ik in tien minuten precies uit waar hun zoon of dochter moeite mee heeft? Daar is eigenlijk te weinig tijd voor. Soms maak ik dan een aanvullende afspraak, maar ik kan dat niet voor iedereen doen.”

Gericht oefenen

Gelukkig willen ouders graag helpen om hun kind bij te spijkeren. “Ik geef dan extra werk, bijvoorbeeld in de vorm van een bijwerkboek mee, zodat ze de moeilijke opdrachten kunnen oefenen”, legt Charlotte uit. “Nadeel is wel dat de opdrachten niet altijd specifiek genoeg zijn en natuurlijk de uitleg missen. Daarom vind ik TopiaTrainer erg fijn. Het maakt inzichtelijk waar een leerling op uitvalt en vervolgens staat er een arsenaal aan passende sommen klaar. Bovendien is het heel compleet: overal zijn oefeningen voor. Breuken vinden kinderen bijvoorbeeld vaak lastig. Dit is dan weer onderverdeeld in zes onderdelen als breuken optellen, aftrekken en delen. Een mix van onderdelen kan ook en is afhankelijk van waar het kind behoefte aan heeft. Zo kun je heel gericht oefenen.”

Handige filmpjes

Charlotte gebruikt daarnaast de uitlegfilmpjes in haar lessen. “Animaties doen het altijd goed bij kinderen. Er gebeurt iets: letters vliegen bijvoorbeeld rond. Kinderen zijn zo digitaal ingesteld dat filmpjes en spelletjes hier goed bij passen. En denk zelf maar eens na: als je je juf of meester al zes uur op een dag hoort, dan is een filmpje fijn ter afwisseling. Ook al geef je als leerkracht precies dezelfde uitleg als ze in de video horen.”

Ook voor ouders

Die uitleganimaties zijn niet alleen voor kinderen handig. “Ook ouders moeten soms wat opfrissen om hun kinderen te helpen. Ik geef op school een uitleg op papier mee, zodat het duidelijk is hoe wij staartdelingen uitleggen in de klas. Maar dat gebeurt niet op elke school. Bovendien is het voor buitenlandse ouders soms lastig om dit te begrijpen. De filmpjes bieden hiervoor een uitkomst! Kinderen kunnen de uitlegfilmpjes zelfstandig thuis bekijken.”

Basis of alles net niet?

Hoewel ze het bij haar eigen leerlingen nog niet direct ziet, weet Charlotte dat veel ouders druk zijn. “Alle ouders willen hun kind wel helpen, maar soms lukt dat niet vanwege werk of andere activiteiten als sport of muziek. Ik adviseer altijd om dan te oefenen met TopiaTrainer voor de basisvakken, en niet met Squla. Dat heeft weliswaar een groot aanbod, maar je leert in mijn ogen dan van alles maar een beetje. Met TopiaTrainer ga je naar de kern, het gaat om de basis: taal en rekenen. Binnen TopiaTrainer is het curriculum van rekenen en taal veelvoudig onder de loep genomen, waardoor kinderen heel specifiek en veel kunnen trainen. Bovendien oefenen ze met de vraagstelling van de eindtoets. Uiteindelijk is de keuze aan ouders dus: ga je voor de basis of wil je van alles maar een beetje?”

Toekomstplannen

“We hebben de afgelopen tijd al hard gewerkt om oefeningen en filmpjes te maken voor groep 5. Ook is het onderdeel studievaardigheden toegevoegd. Verder willen we dat TopiaTrainer gemakkelijk in de klas is in te zetten. Leraren hebben weinig tijd en wij willen ze gaan helpen bij hun leesvoorbereiding.” Charlotte besluit: “Ons uiteindelijke doel is dat kinderen vooruitgaan met taal en rekenen. Met TopiaTrainer lukt dat ook écht.”

Meer info

Charlotte wil graag ouders inzicht geven in wat kinderen leren op het gebied van taal en rekenen in de groepen 5, 6, 7 en 8. Daarom zullen we de komende tijd onze website updaten met deze belangrijke informatie. Heb je zelf een vraag voor Charlotte? Laat het ons dan weten via onze Facebookpagina. Nieuwsgierig geworden? Maak dan samen met je kind de gratis proefles. Veel plezier!

Jouw kind relaxed
richting de Citotoetsen?

Volg ons op