Blogpagina

Icoon beoordeling

Doe de online workout voor rekenen, taal, studievaardigheden. Inclusief eindtoetstraining

Icoon onderwijs game

Ontwikkeld door onderwijskundigen en game professionals

Icoon prijs

Speciale aanbieding tijdens de lockdown! Nu 3 maanden voor €35,00

6 tips om je kind te helpen met TopiaTrainer

Is jouw kind net begonnen met TopiaTrainer? Wil je zoon of dochter oefenen met de lesstof om beter te worden? Of juist omdat je kind uitdaging zoekt? Wat de reden ook is, van oefenen met TopiaTrainer word je altijd beter in rekenen en taal. Hoewel kinderen zelfstandig aan de slag kunnen met ons online oefensysteem, kun je als ouder altijd begeleiding bieden. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij geven je 6 tips. Veel plezier en succes!

1. Toon interesse in wat je kind doet

Dat kan op heel veel manieren. Kinderen zullen het waarderen als je samen de oefeningen maakt. Maar ook door te vragen waarmee je kind vandaag geoefend heeft. Bovendien geef je je zoon of dochter zo het gevoel er niet alleen voor te staan. Tip: laat wel je kind het denkwerk doen en geef niet te snel antwoord.

2. Verdiep je in de opbouw van TopiaTrainer

Aan de hand hiervan leer je welke onderdelen er zijn. Met de ouder-omgeving kun je precies volgen wat je kind doet. Zo kun je gericht vragen stellen over de onderdelen die je kind lastig vindt en juist hierin extra oefenen. Check bijvoorbeeld of hij of zij bepaalde stof snapt.

3. Denk met je kind mee

Geef zelf hints of gebruik de hints die wij je bieden. Stel vragen. Laat je kind oefeningen herhalen die moeilijk zijn. Door samen te oefenen, help je je kind stapje voor stapje verder. En je steek er zelf nog wat van op ook.

4. Zorg voor rust en structuur

Laat je kind op een vast moment oefenen, in een rustige omgeving als het kan. Bijvoorbeeld 20 minuten voor het eten. Dat geeft jou de gelegenheid om rustig te koken. Voor je kind is fijn om te weten waar hij of zij aan toe is. Maximaal 20 minuten per dag is voldoende. Om de dag oefenen kan ook, het moet geen 'moeten' worden.

<

5. Leg het belang van oefenen uit

Wat voor volwassenen geldt, geldt zeker ook voor kinderen: leg uit waarom iets van belang is. Als je kind moeite heeft met taal of rekenen, dan helpt TopiaTrainer om beter te worden. Leg uit waarom dit belangrijk is. En vertaal het naar concrete situaties, bijvoorbeeld de korting in de supermarkt. Je kind leert op deze manier linken leggen, wat zeker helpt om op school goed mee te komen.

6. Benoem altijd de positieve aspecten

Niet ieder kind vindt het leuk om na school nog met taal of rekenen te oefenen. Benader het daarom altijd positief. Wij adviseren om maximaal 20 minuten te oefenen. Spreek je met je zoon of dochter af om minimaal 10 minuten te oefenen en worden het er 8? Geef dan complimenten voor die 8 minuten en vraag om de volgende keer voor 9 te gaan. Zo bouw je het oefenen langzaam op.

Heb je onze proefles al geprobeerd?

Als je dit blog leest, dan is de kans groot dat je kind al oefent met TopiaTrainer. Met bovenstaande tips kun je je kind begeleiden en motiveren. Kun je nog wat extra hulp daarbij gebruiken, dan staat onze klantenservice graag voor je klaar. Is je kind nog niet aan de slag met TopiaTrainer? Probeer het dan snel uit en maak kennis met ons online lessysteem!

Jouw kind relaxed
richting de Citotoetsen?

Volg ons op