Blogpagina

Icoon beoordeling

Doe de online workout voor rekenen, taal, studievaardigheden. Inclusief eindtoetstraining

Icoon onderwijs game

Ontwikkeld door onderwijskundigen en game professionals

Icoon prijs

Speciale aanbieding tijdens de lockdown! Nu 3 maanden voor €35,00

De 10 leukste activiteiten voor in de meivakantie

Zijn jouw kinderen ook zo aan vakantie toe? Nog even doorploeteren en dan is de grote vakantie alweer daar. Tot die tijd is het even bijkomen in de meivakantie. Als ouder kun je ongetwijfeld ook wat rust gebruiken. Daarom denken wij met je mee over hoe je je kids de komende dagen bezig kunt houden. Wij tippen je namelijk de 10 leukste activiteiten voor in de meivakantie. En numero 4 bevelen wij je natuurlijk van harte aan. Veel plezier!

1. Naar een museum
Goed, dit klinkt in eerste instantie misschien vrij saai. Máár musea pakken flink uit tijdens de vakanties en organiseren speciale activiteiten, workshops en speurtochten voor kinderen. In Aviodrome kunnen ze bijvoorbeeld André Kuipers ontmoeten op 5 mei. Of ga naar de Jeugdjournaal-masterclass in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. En in Nemo kunnen kinderen onder meer een eigen zeilbootje maken en laten varen.

2. Naar buiten
Het is eindelijk weer mooier weer! Stuur je kind daarom lekker op pad: naar een speeltuin bijvoorbeeld, of het park of het bos in. Samen met vriendjes hutten bouwen, verstoppertje spelen of voetballen is het leukste wat er is. Natuurlijk kun je ook samen met je kind op avontuur gaan. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling. NS en Natuurmonumenten hebben diverse mooie wandelroutes. Afsluiten met een frietje of ijsje hoort er natuurlijk wel bij!

3. Film kijken
Deze optie kan eigenlijk altijd. Lekker lui op de bank met een bank popcorn en een serie of film via Netflix aan. Of maak er wat meer werk van en neem je kids mee naar de bioscoop. Op dit moment draait er (uiteraard) genoeg leuks: Sherlock Gnomes, Pieter Konijn, Buurman en buurman hebben een nieuw huis, Coco, Early Man, Wendy & Dixie. Soms draaien ze ook klassiekers. Op dit moment kun je weer kijken naar Ice Age en Minoes bijvoorbeeld.

4. Gamen
Hier maak je vooral de meeste jongens blij mee. Die kunnen uren gamen: racen, schieten of voetballen op digitale wijze. Wil je jouw kind wel laten gamen, maar hem of haar ook iets nuttigs ermee laten doen? Maak dan samen de eerste proefles van TypeTopia. Met deze interactieve online typecursus leren kinderen op spannende wijze snel en goed blind typen. Een proefles maken kost niets en is zó gedaan. Probeer het zelf!

5. Ga aan de knutsel
Dit is dan weer iets waar veel meiden blij van worden: knutselen. Hierin kunnen kinderen hun creativiteit kwijt en het is vaak ook heel fijn om daarna iets te hebben geknutseld. Maak bijvoorbeeld lekkere en mooie eetbare tulpjes. Of wat te denken van dit vrolijke moestuinbakje? Helemaal hip zijn trouwens handletteren of diamond painting. Tip: bedenk vooraf wat er geknutseld gaat worden, dan heb je tijd om alles in huis te halen.

6. Duik de keuken in
Lekker eten, dat willen kinderen wel. Snoep, taart, cake: eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. Laat ze lekker zelf aan de slag gaan met een simpel recept of een handig pak kant-en-klaar-mix uit de supermarkt. Of nog beter: laat ze het avond eten verzorgen. Een pastasaus, pizza of burger kan prima door kinderen gemaakt worden. En als je ze zelf boodschappen laat doen, dan heb je er als ouders helemaal weinig werk aan. Handig!

7. Ga een dagje weg
Leuker kan bijna niet: een lekker dagje met z’n allen weg. Of jij een-op-een met je kind(eren). Wat je ook gaat doen, met een dagje dierentuin of pretpark wordt het altijd leuk. Van de Efteling tot Walibi, en van Artis tot de Apenheul: er zit vast wel iets tofs bij jou in de buurt. Of ga juist eens wat verder weg. Je kunt ook denken aan een dagje samen naar een grote stad en hier lekker iets eten en samen shoppen. Even een dagje ertussenuit is altijd fijn!

8. Doe sportief
Als je kind een cake bakt, gaat gamen én een film kijkt, dan mag daar best iets tegenover staan. Plan daarom ook een sportieve activiteit in. Hierbij kun je denken aan een middag zwemmen, skeeleren of mountainbiken. De meivakantie is ook dé ideale gelegenheid om je kind een sport te laten uitproberen. Vaak zijn er ook speciale introducties of workshops tijdens vakanties, bijvoorbeeld op dansscholen, maneges of klimhallen.

9. Lees eens een boek
Je zou het bijna vergeten met alle mogelijke activiteiten die kinderen kunnen doen, maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon een boek lezen. Goed voor de hersenen én de leesvaardigheid. Bovendien is het een ontspannen activiteit en dat is soms best eens fijn voor de afwisseling. Het is ook lekker goedkoop: kinderen lenen namelijk gratis bij de bieb. De meivakantie is een uitgelezen moment om de biebpas tevoorschijn te halen en boeken en/of strips te lenen.

10. Uit logeren
Vraag volwassenen naar hun vakantieherinneringen en velen zullen zich het nachtje bij opa en oma, of een vriendje of vriendinnetje herinneren. Het blijft bijzonder voor kinderen om ergens anders te slapen. Bovendien vinden opa en oma het vaak ook hartstikke leuk om even quality time met hun kleinkind(eren) te hebben. Als ouder heb je het al druk zat met al het geregel tijdens de meivakantie. Dus met deze tip heb je zelf ook nog even rust ;-)

Jouw kind relaxed
richting de Citotoetsen?

Volg ons op