Blogpagina

Icoon beoordeling

Doe de online workout voor rekenen, taal, studievaardigheden. Inclusief eindtoetstraining

Icoon onderwijs game

Ontwikkeld door onderwijskundigen en game professionals

Icoon prijs

Speciale aanbieding tijdens de lockdown! Nu 3 maanden voor €35,00

TopiaTrainer: gamend taal en rekenen trainen

 

Heeft jouw kind op speelse wijze zijn of haar typediploma gehaald met TypeTopia? En wil je nu verder? Of wil je simpelweg jouw zoon of dochter met de vraagstelling van de eindtoets laten oefenen, of taal en rekenen trainen? Wat de reden ook is, dankzij de leuke en uitdagende spelletjes van TopiaTrainer wordt serieus doen beloond. Je kind leert ongemerkt een heleboel lesstof en dat is nog leuk ook! Maar wat is TopiaTrainer nu precies? En wat maakt het zo’n goed lessysteem? Daar lees je in dit blog meer over.

Volgt curriculum van school
Bij TopiaTrainer werkt een team van onderwijskundigen, die precies weten welke stof leerlingen in groep 5, 6, 7 of 8 moeten kennen. Op basis hiervan maken zij oefeningen, waarmee kinderen taal en rekenen kunnen trainen. We werken hiervoor met een speciaal ontwikkelde leerroute. Wanneer een kind breuken moeilijk vindt, adviseren wij om eerst te beginnen met breuken vereenvoudigen. Dan pas gaan we breuken optellen. Met de handige filmpjes (en hints) wordt de stof helder in beeld gebracht. Daarbij sluiten we aan op de uitleg van veelgebruikte lesmethodes, zodat dit overeenkomt met wat in de klas aan bod komt. TopiaTrainer is zo een aanvulling op de lesstof. Maar het is ook een hulpmiddel, want vindt jouw kind iets moeilijk? Dan kan hij of zij extra met taal en/of rekenen trainen.

Adaptief lessysteem: trainen op eigen niveau
Wij vinden het belangrijk dat kinderen taal en rekenen op hun eigen niveau trainen. Dat zorgt voor succeservaringen. Maar een kind mag ook best uitgedaagd worden. TopiaTrainer stelt daarom altijd vijf vragen. Gaat het goed? Dan worden de vragen steeds moeilijker. Gaat het even niet goed? Dan combineert het lessysteem moeilijke met minder moeilijke vragen. Zo werkt jouw kind op zijn eigen niveau, maar wordt hij of zij ook uitgedaagd om oefeningen van net boven zijn niveau te maken. Aan de hand van uitlegfilmpjes of hints maakt TopiaTrainer de moeilijke stof inzichtelijk. Leerlingen zullen dus nooit taal of rekenen trainen op een niveau dat ze echt niet aankunnen. De opbouw van de oefeningen gebeurt heel gefaseerd en is afgestemd op de prestaties van je kind. Zo blijft rekenen en taal trainen echt leuk.

Vraagstelling van de eindtoets oefenen
Vrijwel iedere school maakt gebruik van een door de overheid goedgekeurde eindtoets, zoals CITO, IEP en Route 8. TopiaTrainer laat kinderen kennismaken met de vraagstelling van deze toetsen. Zo kunnen ze hier alvast met de vragen van het IEP, Route 8 of CITO oefenen. De vraagstelling op de eindtoets is dan niet nieuw meer. Het gaat hier dan voornamelijk om verhaaltjessommen. In TopiaTrainer is dit onderdeel van de leerroute: kinderen leren bijvoorbeeld eerst breuken vereenvoudigen en vermenigvuldigen, en oefenen dit vervolgens in verhaaltjesvorm. Door de vraagstelling van de eindtoets alvast te oefenen, krijgt jouw zoon of dochter meer vertrouwen. Je kind heeft op deze manier bovendien een kleine voorsprong, buiten het feit dat hij of zij met TopiaTrainer taal en rekenen kan trainen op leuke en speelse wijze.

Serieus leren wordt beloond
Het educatieve aspect van TopiaTrainer is heel belangrijk. Maar net zo belangrijk is de factor fun: serieus leren mag ook best beloond worden. Daarom kunnen kinderen sparen voor punten. Voor iedere oefening krijgen ze een bepaald aantal punten en hiermee kunnen ze de leukste en uitdagendste games spelen. Met spelletjes motiveren we kinderen dus om taal en rekenen te trainen. Zo wordt serieus leren beloond. Al deze games zijn ontworpen door ervaren game developers: ze zien er niet alleen heel mooi uit, maar zijn ook ontzettend gaaf om te spelen. Laat je overtuigen en begin vandaag nog. TopiaTrainer: stressvrij richting de eindtoetsen.

Jouw kind relaxed
richting de Citotoetsen?

Volg ons op