Dyslexieversie

Dyslexieversie

Om de training voor een kind met dyslexie ook prettig te laten verlopen is er een dyslexievariant van TopiaTrainer. Voor de oefeningen en toetsvragen wordt in deze versie een speciaal Dyslexie-lettertype gebruikt. Dyslectische lezers maken hiermee minder leesfouten dan wanneer ze een tekst in Arial lezen.  

Uniek dyslexie lettertype

De ontwikkeling van het lettertype

Grafisch ontwerper Christian Boer, zelf dyslectisch, heeft het lettertype ontworpen als afstudeeropdracht voor de kunstacademie. Inmiddels is in een onderzoek van de Universiteit Twente de werking van het lettertype wetenschappelijk bewezen. Vanuit alle hoeken van de wereld is er interesse voor zijn lettertype en krijgt hij uitnodigingen voor Internationale lezingen, waaronder het bekende TEDx. 

TEDx Talks 2015

Christian Boer over de producten van Topiateam

Christian heeft een bijdrage geleverd aan TypeTopia, de online typecursus van TopiaTeam BV. Deze cursus, laat significant verschil zien voor kinderen met dyslexie. Christiaan doorliep zelf ook de dyslexieversie van TypeTopia en gaf waardevolle tips om de leesbaarheid van de oefeningen verder te verbeteren. En dit maakt TypeTopia erg toegankelijk voor kinderen met dyslexie. 

Toen ik vroeger naar RT moest, voelde dat telkens aan alsof ik naar de tandarts moest. Niet leuk dus, want je wordt elke keer weer geconfronteerd met je probleem. Daarom vind ik dat TypeTopia echt een briljante oplossing biedt voor kinderen met dyslexie. Ze leren spelenderwijs deze voor hun zo belangrijke vaardigheid aan. Eindelijk iets leuks met taal voor kinderen met dyslexie. De integratie van het lettertype in de cursus van TypeTopia helpt de cursisten zeker bij de leesbaarheid.Lees meer over het lettertype van Christian Boer.